Nieuwe RealOne-player speelt DVD's

Posted on Wednesday, August 21 2002 @ 13:04 CEST by Thomas De Maesschalck
De nieuwe tweede versie van de Realone player probeert de Windows Media Player nog meer de loef af te steken . Hij gaat grotere mediaformaten , DVD's , ... kunnen spelen . Er zit zelfs een CD-brandsoftware programma bij . In totaal gaat Realone een 40tal formaten kunnen afspelen .
klik op " meer lezen " als je de review van ZDnet wil lezen .Meer features wakkeren strijd met MS aan In een poging de concurrerende Windows Media Player de loef af te steken, pakt de pas verschenen tweede versie van RealOne uit met mogelijkheden die tot dusver ontbraken op gratis mediaspelers. Het programma speelt alle grote mediaformaten en DVD's af, en bevat als kers op de taart geïntegreerde cd-brandsoftware.

Het volstouwen van RealOne met allerlei snufjes is geen toeval. RealNetworks pakt uit met een indrukwekkende lijst mogelijkheden - ook in de gratis RealOne Player-versie - om zoveel mogelijk gebruikers naar het RealOne-kamp te krijgen. Hoofdtroef is de bijna universele ondersteuning van mediaformaten: naast ondersteuning voor zijn eigen formaten kan RealOne ook een veertigtal andere formaten afspelen, waaronder MP3, QuickTime, MPEG4 en Windows Media.

Het programma wordt hierdoor de eerste "universele mediaspeler" ooit, meent RealNetworks. "Met één speler kunnen consumenten alle media krijgen die ze willen", zegt topman Rob Glaser. "Ze moeten gewoon klikken en het speelt."

Daarnaast bevat de applicatie een module om cd-R's te schrijven en kan RealOne ook DVD-films afspelen. Vooral dat laatste is een nieuwigheid op de (gratis) mediaspelermarkt; Media Player for XP kan weliswaar ook cd's schrijven, maar voor DVD-playback is een aparte aankoop nodig.

RealOne v2.0 haakt bovendien in op RealNetworks Helix. Pas voorgesteld in juli, gaat het om een open mediaserverplatform dat als enige zowel RealVideo als QuickTime en Windows Media kan streamen. Die veelzijdigheid en het open bronkarakter ervan maken het een geduchte concurrent voor Windows Media 9 'Corona', als dit in september het daglicht ziet. Corona kan, voor zover bekend, geen QuickTime of Real-formaten streamen.

De vele features verhogen de inzet in de strijd tussen de verschillende mediaspelermakers. Vooral tussen RealNetworks en Microsoft is de strijd bits, omdat de brede acceptatie van hun spelersoftware nodig is om hun respectieve mediaplatforms te promoten. Ook Apple, met QuickTime 6, en sinds kort AOL/Nullsoft, met Winamp 3, dingen mee naar de titel van meest gebruikte mediaspeler.


Bron : Zdnet


About the Author

Thomas De Maesschalck

Thomas has been messing with computer since early childhood and firmly believes the Internet is the best thing since sliced bread. Enjoys playing with new tech, is fascinated by science, and passionate about financial markets. When not behind a computer, he can be found with running shoes on or lifting heavy weights in the weight room.Loading Comments