DV Hardware - bringing you the hottest news about processors, graphics cards, Intel, AMD, NVIDIA, hardware and technology!
   Home | News submit | News Archives | Reviews | Articles | Howto's | Advertise
 
DarkVision Hardware - Daily tech news
April 9, 2020 
Main Menu
Home
Info
News archives
Articles
Howto
Reviews
 

Who's Online
There are currently 190 people online.

 

Latest Reviews
Ewin Racing Flash gaming chair
Arctic BioniX F120 and F140 fans
Jaybird Freedom 2 wireless sport headphones
Ewin Racing Champion gaming chair
Zowie P-TF Rough mousepad
Zowie FK mouse
BitFenix Ronin case
Ozone Rage ST headset
 

Follow us
RSS
 

VisionTek sluit zn deuren

Posted on Friday, August 23 2002 @ 09:50:24 CEST by


De mensen bij HardOCP hebben nieuws over VisionTek, een van de grootste producenten van videokaarten gebaseerd op de GPU's van nVidia. Deze positie heeft de firma ogenschijnlijk weinig opgeleverd, gezien het feit dat VisionTek nu in geldproblemen verkeert. Dit is slecht nieuws voor nVidia, dat naar verluid haar best doet om de producent op de been te houden.


Als dat niet lukt, dan gaat een belangrijke afnemer van haar chips verloren. Eerder al verloor nVidia Hercules als klant toen dat bedrijf overstapte op producten van ATi, daarna verloor het Creative dat met 3dLabs haar eigen producent van GPU's in handen kreeg.

In Noord-Amerika blijft PNY over, een bedrijf dat nu ook al veel producten van nVidia afneemt. Het is echter de vraag of PNY genoeg productiecapaciteit heeft om een eventuele verdwijning van VisionTek op te vangen, wat betekent dat ook kleinere fabrikanten als Gainward en MSI een deel van de markt zouden kunnen veroveren. Hoe het verder gaat met het bedrijf is nog niet helemaal duidelijk: eerdere berichten van HardOCP dat het bedrijf gesloten zou worden blijken voorbarig: An Assignee / Trustee has been appointed, and will attempt to maximize the value of the company's assets. His belief is that the assets have a higher value as a "turn-key" operation than in a liquidation. The Trustee is continuing to operate the company to determine if a sale is a viable alternative to a liquidation, and he is currently talking to interested parties. The company is continuing to take orders, ship products, and honor rebates.

bron : Tweakers.net  

DV Hardware - Privacy statement
All logos and trademarks are property of their respective owner.
The comments are property of their posters, all the rest © 2002-2019 DM Media Group bvba