.Org zoekt naar nieuw onderkomen

Posted on Friday, July 26 2002 @ 21:52 CEST by Thomas De Maesschalck
ICANN zoekt naar een nieuw onderkomen voor de .org domeinnaam . Tot op het einde van dit jaar blijft .org in handen van de firma VeriSign . Nu zijn 11 partijden kandidaat om .org over te nemen .

De Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) is op zoek naar een nieuwe beheerder voor .org. Het primaire top-level domein waarin niet-commerciƫle organisaties hun websites kunnen parkeren, blijft tot het einde van dit jaar in handen van de firma VeriSign. Die firma kreeg meer dan tien jaar geleden van de Amerikaanse regering de beheerrechten over .org. Elf partijen zijn kandidaat om .org een nieuwe thuis te geven.

De nieuwe beheerder wordt het centraal registratieorgaan dat verantwoordelijk is voor het verkopen van .org-domeinen of het aanstellen van verkoopagenten. Onder de gegadigden voor de nieuwe functie bevinden zich onder meer NeuStar, Register.com, de met VeriSign-verwante Union of International Associations met een hoofdzetel in Brussel en een consortium van de Internet Society (ISOC), Afilias, IBM, Ultra DNS en DSI Technology Escrow Services. De interesse is groot omdat de positie van het registratieorgaan bijzonder lucratief kan zijn, dankzij de commissie die gevraagd wordt om een domein te registreren.

De definitieve beslissing over wie de nieuwe domeinbeheerder wordt, valt eind augustus en wordt genomen door de directieraad van ICANN. De nieuwe beheerder krijgt het .org-domein vanaf 1 januari 2003 in handen. Om deel te nemen aan de selectieprocedure hebben alle participanten een bedrag van 35.000 dollar moeten betalen aan ICANN.

bron: ZDnet


About the Author

Thomas De Maesschalck

Thomas has been messing with computer since early childhood and firmly believes the Internet is the best thing since sliced bread. Enjoys playing with new tech, is fascinated by science, and passionate about financial markets. When not behind a computer, he can be found with running shoes on or lifting heavy weights in the weight room.Loading Comments