Mozilla Milestone 1.0 : The review

Posted on Friday, August 02 2002 @ 20:14 CEST by Thomas De Maesschalck
Ars technica heeft een uitgebreide review geschreven over Mozilla, een populaire opensource browser die voor meerdere besturingssytemen bruikbaar is.

Over de features van de browser zelf is men tevreden, maar ook niet veel meer. Het pakket dat het Mozilla team rond de Gecko engine heeft gebouwd is nog zeker niet vrij van bugs en dingen als het installeren van plugins is nog ronduit onhandig. Over de toegevoegde chatsoftware wordt alleen maar gezegd dat deze 'bruikbaar' is. Uiteindelijk wordt er een 7 uitgedeeld als rapportcijfer. De engine is een 9 waard (waar die van IE er met een 8 vanaf zou komen), maar de omliggende Navigator haalt het eindcijfer zwaar naar beneden. Gebruikers van een oudere Netscape of mensen die op een niet-Windows platform zitten zouden serieus naar Mozilla (of een andere Gecko-browser) moeten kijken, maar wie IE 6.0 gewend is en geen ingebouwde afkeer van Microsoft heeft, en niet zit te springen om bepaalde features, zal waarschijnlijk geen reden zien om over te stappen.
Het artikel is te vinden op http://arstechnica.com/reviews/02q3/mozilla.1/moz-1.html

Bron : Tweakers.net


Links een test van IE , rechts dezelfde test met Mozilla


About the Author

Thomas De Maesschalck

Thomas has been messing with computer since early childhood and firmly believes the Internet is the best thing since sliced bread. Enjoys playing with new tech, is fascinated by science, and passionate about financial markets. When not behind a computer, he can be found with running shoes on or lifting heavy weights in the weight room.Loading Comments