DV Hardware - bringing you the hottest news about processors, graphics cards, Intel, AMD, NVIDIA, hardware and technology!
   Home | News submit | News Archives | Reviews | Articles | Howto's | Advertise
 
DarkVision Hardware - Daily tech news
June 7, 2020 
Main Menu
Home
Info
News archives
Articles
Howto
Reviews
 

Who's Online
There are currently 88 people online.

 

Latest Reviews
Ewin Racing Flash gaming chair
Arctic BioniX F120 and F140 fans
Jaybird Freedom 2 wireless sport headphones
Ewin Racing Champion gaming chair
Zowie P-TF Rough mousepad
Zowie FK mouse
BitFenix Ronin case
Ozone Rage ST headset
 

Follow us
RSS
 

Intel processor roadmap tot eind 2003

Posted on Friday, August 23 2002 @ 10:03:16 CEST by


DarkVision heeft een map met daaop de plannen op het gebied van processors en chipset tot eind 2003.
klik hier voor de map


De afbeelding bevat een aantal interessante feiten. Zo wordt er bevestigd dat er een tweede versie van de Northwood core komt met HyperThreading ingeschakeld. Hoewel een aantal van de huidige chipsets voor desktops deze feature al ondersteunen, wordt er druk gewerkt aan nieuwe moederborden, omdat de nieuwe processors meer stroom nodig zouden hebben dan de huidige Northwood. De nieuwe core zou te vinden zijn in de 3,06 en 3,2GHz versies van de Pentium 4. De eerste verschijnt nog voor de feestdagen, de andere staat op dit moment ingeplanned op het voorjaar van 2003. Prescott zal zoals al eerder is aangegeven in de tweede helft van dat jaar gelanceerd worden, met een snelheid ruim boven de 3GHz.

Aan het einde van dit jaar moeten alle door Intel gebakken processors gebaseerd zijn op de Pentium 4 core. De oude P6 core zal eindelijk rust kunnen nemen, nadat Intel zeven jaar lang verbetering heeft aangebracht. Het resultaat liegt er niet om, want de core draait nu zeven keer zo snel als bij zijn introductie in de Pentium Pro. De Pentium 4 zal de 10,5GHz moeten halen om dat resultaat te evenaren. Het Celeron-segment zal na de jaarwisseling volledig bestaat uit Willamette-128 en Northwood-256 chips. Deze laatste zal langzaam opschalen naar 2,2GHz voor de eerste helft van 2003 voorbij is.

bron : Tweakers.net  

DV Hardware - Privacy statement
All logos and trademarks are property of their respective owner.
The comments are property of their posters, all the rest © 2002-2019 DM Media Group bvba