DV Hardware - bringing you the hottest news about processors, graphics cards, Intel, AMD, NVIDIA, hardware and technology!
   Home | News submit | News Archives | Reviews | Articles | Howto's | Advertise
 
DarkVision Hardware - Daily tech news
June 7, 2020 
Main Menu
Home
Info
News archives
Articles
Howto
Reviews
 

Who's Online
There are currently 67 people online.

 

Latest Reviews
Ewin Racing Flash gaming chair
Arctic BioniX F120 and F140 fans
Jaybird Freedom 2 wireless sport headphones
Ewin Racing Champion gaming chair
Zowie P-TF Rough mousepad
Zowie FK mouse
BitFenix Ronin case
Ozone Rage ST headset
 

Follow us
RSS
 

AMD werkt aan nieuwe performance methode

Posted on Friday, August 23 2002 @ 10:21:52 CEST by


C|Net's News.com meldt dat AMD samen met een aantal andere grote fabrikanten werkt aan een nieuw performance rating systeem voor computers. Dit nieuwe systeem past goed in het True Performance Initiative van AMD in de strijd tegen de 'Megahertz Myth'.

AMD stoort zich nogal aan het feit dat veel consumenten hun PC aankoop puur baseren op de kloksnelheid van de processor. AMD claimt dat een Athlon XP 2200+ (met een kloksnelheid van 1800MHz) minstens even goed presteert als een Intel P4 op 2,26GHz. De nieuwe rating methode zou consumenten de weg moeten wijzen naar de beste PC voor hun doeleinden, niet per se naar de PC met de hoogste kloksnelheid. De benchmarks die er in omloop zijn om hele systemen te testen, zoals SYSMark, voldoen volgens AMD en haar partners echter niet voor dit doel.
Volgens AMD is het in het belang van de consument om duidelijkheid te scheppen in het oerwoud van cijfers waarmee op dit moment wordt geschermd. Duidelijkheid zou de consument aanzetten tot meer aankopen. Het ontwikkelen van een nieuw performance rating systeem zou dan ook in het belang van de hele elektronica markt zijn, hoewel Intel zich begrijpelijkerwijs tot op heden zeer gereserveerd opstelt ten opzichte van het initiatief van AMD.
Intel doorbreekt namelijk momenteel barrière na barrière met haar processorsnelheden en vaart daar relatief wel bij: hoewel de cijfers van Intel ook niet bijzonder goed waren, snoept Intel nog steeds wel marktaandeel van AMD af. Voor Intel pakt de 'Megahertz Myth' dus een stuk beter uit.

bronnen : Tweakers.net en news.com  

DV Hardware - Privacy statement
All logos and trademarks are property of their respective owner.
The comments are property of their posters, all the rest © 2002-2019 DM Media Group bvba